Există mai multe tipuri de sisteme de degivrare:
Sistemul de degivrare pentru acoperiș se poate monta pe orice tip de acoperiș, cu scopul de a preveni și îndepărta depunerile de zăpadă și gheață și infiltrațiile de apă pe sub acoperiș.
De asemenea, sistemul de degivrare se poate utiliza și pentru acoperișurile mediteraneene (acoperișuri orizontale, gen terasă, circulabile). În cazul acestor acoperișuri se poate proteja întreaga suprafață a acoperișului sau numai anumite zone ale acestuia.
Sisteme de degivrare a burlanelor
Sistemul de degivrare pentru burlane se montează cu scopul de a preveni depunerea zăpezii și a gheții în interiorul acestora.
Cablurile electrice utilizate pentru degivrarea burlanelor sunt cabluri de degivrare speciale, pentru asemenea aplicații. Cablurile prezintă rezistență mecanică crescută, rezistență la cicluri de temperatura (îngheț-dezgheț), rezistență la ultraviolet. Practic, odată montate, aceste cabluri de degivrare nu mai trebuie îndepărtate.
Sisteme de degivrare a jgheaburilor
Sistemul de degivrare pentru jgheaburi se montează cu scopul de a preveni depunerea zăpezii și a gheții în interiorul jgheaburilor.
Se pot proteja conductele îngropate la adâncimi mici dar și conductele aeriene.
Sisteme de degivrare a teraselor, aleilor pietonale, aleilor auto, rampelor auto, treptelor, parcărilor, trotuarelor
Sistemul de degivrare pentru zone exterioare se poate utiliza pentru orice tip de suprafață exterioară:alei pietonale, trepte, alei auto, trotuare, rampe auto, rampe garaj, terase, etc. cu scopul de a preveni și îndepărta depunerile de zăpadă și infiltrațiile de apă în structura de rezistență, prin fisurile datorate ciclului îngheț-dezgheț. Sistemul de degivrare se poate monta pe toată suprafață exterioară sau pe anumite zone ale acesteia.